On the Basis of Sex (2018), filme online subtitrat în Română

aaa
aaa
On the Basis of Sex (2018), filme online subtitrat în Română

On the Basis of Sex (2018), film online subtitrat în Română

Ruth Bader Ginsburg este o studentă în primul an la Facultatea de Drept Harvard. Când soţul ei Martin, student în anul doi, se îmbolnăveşte de cancer, ea merge atât la cursurile sale cât şi ale soţului ei pentru a lua notiţe şi a transcrie cursurile, având în acelaşi timp grijă şi de el şi de fiica lor, Jane. Doi ani mai târziu, Martin se bucură de remisia cancerului şi ajunge să fie angajat de o firmă prestigioasă din New York.

Ruth face o solicitare ca să i se permită să termine dreptul la Harvard făcând cursurile la Universitatea Columbia din New York, însă cererea îi este respinsă aşa că este nevoită să se transfere la Columbia. În ciuda faptului că absolvă printre primii din clasa ei, ea nu se poate angaja la o firmă de avocatură pentru că niciuna dintre cele la care aplică nu doreşte să angajeze o femeie. Ea se angajează într-un final ca profesoară la Şcoala de Drept Rutgers, predând despre “Discriminarea pe bază de sex şi Drept”.

În anii ’70, Martin prezintă un caz care îi atrage atenţia lui Ruth. Charles Moritz este un bărbat din Denver care a trebuit să angajeze o asistentă care să-l ajute cu îngrijirea mamei sale şi el să poată munci în continuare. Lui Moritz i s-a refuzat deducerea unor taxe pentru asistenta deoarece la acea vreme deducerile nu se făceau pentru „o femeie, văduvă sau divorţată, sau un soţ a cărui soţie este imobilizată sau instituţionalizată”. Judecătorii au decis ca Moritz, bărbat care s-a fost niciodată căsatorit, nu se califică pentru deducerea de taxe. Ruth vede în acest caz o oportunitate de a schimba legile şi mentalităţile oamenilor de la acea vreme cu privire la femei.

Urmărește online filmul On The Basis of Sex (2018), cu subtitrare în Română și calitate HD.

SERVER 1


SERVER 2


SERVER 3


SERVER 4

loading...
Parerile vizitatorilor nostri despre acest film:

Spune-ne parerea ta despre acest film